מדרסים הם פתרון שמומלץ למספר בעיות אורטופדיות ורפואיות שונות, כדי למנוע כאבים והחמרה של בעיות רפואיות שונות. אך כל מי שפונה לאפשרות זו בוודאי נתקל במגוון סוגים שונים. אז איך תדע איזה סוג הכי מתאים לך? ריכזנו עבורך את המידע הבסיסי על כל סוגי המדרסים העיקריים.
דורבן הוא שם לסוג מסוים ונפוץ מאוד של דלקת המתרחשת ברצועות בכף הרגל. פעמים רבות היא מתחילה בגלל עומס לא מאוזן על הרצועות, למשל כתוצאה מעודף משקל ומנח לא נכון. הדלקת גורמת לקרעים קטנים ברצועה, וככל שהיא מחמירה הגוף מנסה לפצות על כך בדרכים שונות ולתקן את הבעיה. בסופו של התהליך יש הצטברות של סידן סביב האזור הדלקתי, וממש נוצרת בליטה קשיחה שמזכירה קוץ של דורבן.
סוג המדרסים שמותאם לדורבן מסייע באיזון של היציבה ובהפחתת העומס מהאזור הדלקתי, ובכך מסייע לגוף להשתקם ולטפל בדלקת, וכמובן מסייע בהפחתת הכאבים. בשילוב עם פיזיותרפיה ופעילות נכונה ניתן להתגבר על הדורבן כמעט לחלוטין, אך ללא טיפול המצב צפוי להחריף, ולכן אנחנו ממליצים שלא להזניח את הבעיה.
עוד סוג מדרסים נפוץ ומוכר מאוד הוא המדרסים לפלטפוס. המבנה האנטומי הרגיל של כף הרגל כולל קשת, שמסייעת בפיזור המשקל ואיזון של היציבה. לאנשים שסובלים מפלטפוס יש מבנה אנטומי קצת שונה, עם רגל שטוחה יותר וקשת שכמעט ואינה קיימת. התוצאה היא יציבה שגם נראית שונה וגם יכולה לגרום לכאבים ואי נוחות. התפקיד של המדרסים הוא להיות תיקון חיצוני של היציבה, ולסייע לכף הרגל להגיע למנח הנכון שלה. בעזרת שיפור היציבה יש חלוקה טובה יותר של העומס על כף הרגל, וכמובן הפחתה משמעותית של הכאבים.
הם מדרסים שתופסים תאוצה בשנים האחרונות, בזכות מחקרים עדכניים ומתקדמים. ביומכניקה הוא תחום מחקר שמשלב בין עקרונות מתחום הרפואה לבין עקרונות מתחום הפיזיקה, מתוך הבנה כי הגוף שלנו בנוי ופועל בצורה המשלבת את שניהם. הביומכניקה מאפשרת לנו להבין טוב יותר את אופן הפעולה של הגוף, ולכן גם להתאים מוצרים תומכים בצורה מתקדמת.
המדרסים הביומכניים מבוססים על חומרים עמידים מאוד כמו גרפיט קרבון, ולכן אלו מדרסים שיחזיקו מעמד למשך שנים ארוכות. המטרה שלהם היא להעניק תמיכה רבה מאוד ולאפשר תנועתיות גדולה, במיוחד במקרי קיצון כמו פלטפוס קשה או שחיקה משמעותית בכף הרגל. הסוג הזה של המדרסים אינו מתאים לכל אחד, ולכן חשוב להגיע תחילה לפגישת ייעוץ ואבחון לפני.
מחלת הסוכרת פוגעת בגוף בדרכים שונות, ובין השאר היא פוגעת בזרימת הדם התקינה לאזורים בגוף – במיוחד לאזורים המרוחקים יותר כמו כפות הרגליים. כאשר יש ירידה בזרימת הדם, פחות חמצן מגיע לרקמות, ומהצד השני לגוף הרבה יותר קשה לסלק פסולת וחומרים שונים שמצטברים ברקמה.
בנוסף, חולי סוכרת סובלים פעמים רבות גם מפגיעה עצבית, ומירידה בתחושה בכפות הרגליים. במצב כזה כל פציעה הכי קטנה יכולה להתפתח במהירות לזיהום משמעותי שהגוף לא מצליח לרפא, וכאן מתחילה סכנה של היווצרות נמק אשר דורש כריתה של האזור.
המטרה של מדרסים לסוכרת היא לספק לכף הרגל משטח שתומך ומסייע בחלוקת המשקל והעומס, לסייע בנידוף של זיעה ולמנוע חיכוך של הרגל עם הנעליים. השילוב בין כל הרכיבים הללו מסייע לשמור על כף רגל בריאה, ולמנוע פצעים וזיהומים.