ייחודם של המדרסים הביומכניים הוא בכך שבעזרתם ניתן לעשות שינוי ביומכני בתנועה של כף הרגל, שכן תפקידם הוא לפצות על חוסר הרמוניה בין איברי הרגל השונים ולספק תמיכה לאזורים בכף הרגל שזקוקים לכך. בשורה התחתונה: מדרסים אלו מיוצרים מתוך ההבנה של תנועת כף הרגל ולכן בכוחם לסייע טוב יותר למטופלים השונים.
היתרונות של המדרסים הביומכניים:
- עמידות לאורך זמן – הם לרוב מיוצרים מחומרי גלם קשיחים ועמידים כמו פוליאוניל, פוליפרופילן או גרפיט קרבון ולכן הם יחזיקו מעמד לזמן רב יחסית.
- תמיכה גבוהה – היות וייצורם מבוסס על הבנת התנועתיות של כף הרגל ניתן לספק באמצעותם תמיכה גבוהה יותר לקשת.
- התאמה אישית – רמת הקשיחות של המדרסים תקבע בהתאם לבעיה, גיל, משקל גוף, סוג הפעילות ועוד.
- אחריות – לרוב תינתן למדרסים אלו אחריות ארוכה יותר בהשוואה לסוגים אחרים.
במכון דוביק אורטופדיה מומחים בייצור והתאמת מדרסים אורטופדיים לכל צורך ומטרה. המדרסים הביומכניים שמיוצרים אצלנו עשויים מחומרי גלם איכותיים ומותאמים באופן אישי, במקצועיות, מיומנות ובמידת דיוק רבה
לפרטים והזמנות התקשר עכשיו 036731384
מהי ביומכניקה?
מדע הביומכניקה עוסק במכאניקה של גוף האדם והוא משלב בין מדעי הרפואה לבין מדעי הפיזיקה המכאנית. מדע זה חוקר את תנועת האדם כאשר לאורך השנים חלו פיתוחים טכנולוגיים רבים בתחום זה, אשר הובילו גם ליצירת פתרונות מתקדמים ושימוש בחומרי גלם חדשניים כדי למפות את התנועה ולשפר ביצועים ספורטיביים.
התפתחות מדע הביומכניקה הובילה גם להתקדמות בעולם המדרסים. המדרסים הביומכניים כוללים תכונות ביומכניות הטבועות בהם בתהליכי הייצור השונים ובאות לידי ביטוי גם בחומרים בהם נעשה שימוש. בזכות טכנולוגיה זו בכוחם של המדרסים להשפיע ולשנות את תנועת האדם כתוצאה משינוי צורת התנועה של כף הרגל.
למי הם מתאימים?
מדרסים ביומכניים יתאימו בעיקר למטופלים עם גמישות יתר בכף הרגל, מקרים של פלטפוס קשה, מטופלים עם עודף משקל, מקרים של חוסר יציבות או תהליכי שחיקה מתקדמים של כף הרגל ועוד. לעומת זאת הטיפול במדרסים אלו אינו יתאים לבעלי כף רגל המאופיינת עם חוסר תנועתיות, קשיחות יתר, קשת גבוהה וכדומה. לכן מומלץ לפנות לייעוץ מגורם מקצועי מומחה ולקבל המלצה התואמת למצבכם.
מתי יש צורך במדרסים ביומכניים?
במדרסים ביומכניים יש צורך במצבים של גמישות יתר של כף הרגל, במצבים של פלטפוס חמור, עודף משקל גבוה, שחיקה מתקדמת של כף הרגל (עבור אנשים אשר עומדים במשך שעות רבות במהלך היום ועבור ספורטאים). מנגד, אין בהם צורך במקרים של קשיחות או חוסר תנועתיות.